Epson a lansat in Romania 11 modele de proiectoare, destinate atat folosirii la birou, cat si pentru divertismentul de acasa, preturile modelelor fiind cuprinse intre 1.400 si 3.600 lei. Valorea pietei de videoproiectoare a fost in 2014 de 10 milioane euro, iar Epson estimeaza ca are o cota de 27%. La nivel mondial Epson este cunoscuta pentru imprimante si proiectoare, insa mai nou vinde senzori, smartwatch-uri si roboti (sector in care vrea sa-si creasca masiv vanzarile in urmatorii 10 ani).

Epson EB-U04Foto: Epson

Reprezentantii Epson Romania estimeaza ca valoarea pietei de videoproiectoare a fost de 10 milioane de euro anul trecut, iar in 2015 se asteapta o crestere, pe fondul nevoii de inlocuire a proiectoarelor vechi.

Epson estimeaza pentru 2015 o crestere de 10% din punct de vedere valoric a vanzarilor in Romania, piata unde compania are 27% cota de piata

Oficialii companiei spun ca videoproiectoarele devin tot mai accesibile ¬ pretul mediu este in scadere ¬ 530 de euro in prezent.

Epson a lansat in Romania 11 modele de proiectoare. Noua serie include opt proiectoare versatile care pot fi transportate cu usurinta si pot fi utilizate pentru vizionare filme, vizualizare de fotografii de familie sau realizare de prezentari,

Gama este completata de trei noi proiectoare home cinema Full HD de calitate superioara, care sunt fiecare capabile sa furnizeze imagini Full HD la o rezolutie de 1080p luminoase si clare, atat in 2D, cat si in 3D.

Pe plan mondial Epson a inceput sa vanda si roboti industriali, compania producand de mult timp o parte dintre robotii pe care ii foloseste in fabricile sale. Epson a inceput insa sa vanda si roboti, dar acestia au contribuit cu doar 1,5% la cifra de afaceri anul trecut, vanzarile fiind de 9 milioane dolari. Insa in zece ani, Epson vrea sa ajunga sa vanda anual roboti de peste 830 milioane dolari.

Primul model este un robot cu doua brate ce poate fi utilizat la asamblarea unor lucruri formate din componente mici si multe, ideea fiind ca acest robot sa egaleze dexteritatea umana si sa "invete" din experienta.