Samsung Electronics a lansat primul dispozitiv Gear VR dedicat consumatorilor, "ochelarii" ce permit vizionarea aplicatiilor de realitate virtuala cantarind 310 grame. Samsung spune ca noul Gear VR este cu 22% mai usor decat versiunea anterioara si are un design nou, cu o perna de spuma care ofera mai mult confort in utilizare. In SUA Gear VR costa 99 de dolari, iar lansarea este programata pentru aceasta toamna. Dispozitivul functioneaza doar cu telefoanele Note 5, Galaxy S6, S6 edge si S6 edge+.

Samsung Gear VR si dispozitive GalaxyFoto: Samsung

"Cea mai noua versiune Gear VR este compatibila cu si mai multe smartphone-uri, printre care si Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 si S6 edge si se foloseste de performantele ecranului Super AMOLED al dispozitivelor pentru a le oferi utilizatorilor culorile si claritatea necesara pentru experiente de realitate virtuala captivante", spune compania.

Noul dispozitiv Samsung Gear VR este cu 22% mai usor decat versiunea anterioara (310 grame) si are un design nou, cu o perna de spuma care ofera mai mult confort in utilizare. In plus, interfata tactila a lui Gear VR a fost imbunatatita si le ofera utilizatorilor un control mai precis in timp ce acestia se bucura de o selectie de filme, jocuri si clipuri video 360 disponibile pe Gear VR.

Samsung Gear VR va fi disponibil in culoarea Frost White, incepand cu aceasta toamna.