Conform celor mai recente actualizari aduse topului celor mai bine vandute telefoane din toate timpurile, pe care il puteti vedea in intregime pe Wikipedia, Nokia 1100 este gadgetul capabil sa trezeasca invidia tuturor producatorilor de telefoane din lume. Aceasta din urma, dupa 12 ani de la lansarea din 2003 se poate mandri cu 250 milioane de unitati vandute, potrivit Playtech.

Daca va asteptati ca pozitia a doua in clasament sa fie ocupata de creatia unei alte companii, veti fi dezamagiti. Nokia 1110, lansat doi ani mai tarziu, se poate mandri cu o popularitate similara.

Aceste cifre nu fac decat sa confirme faptul ca popularitatea exploziva a smartphone-urilor la nivel global este insignifianta in comparatie cu performanta vechilor telefoane de vorbit. In definitiv, exista in continuare piete aflate in curs de dezvoltare, in care oamenii nu-si permit un iPhone sau un Galaxy S. Un Nokia 1100, nesubventionat, costa aproximativ 100 de dolari. Din pacate, daca sperati sa puneti mana pe un astfel de terminal nou, veti fi dezamagiti sa aflati ca unitati noi nu au mai fost produse din 2009.

In urma cu ceva timp aceste dispozitive au ajuns in lumina reflectoarelor pentru preturile fabuloase la care se comercializau datorita unei functionalitati ascunse la nivel hardware. Aparent, se credea ca hackeri abili au gasit un mod prin care sa reprogrameze un Nokia 1100 pentru scopuri frauduloase.