Microsoft a prezentat marti la New York doua telefoane varf de gama, Lumia 950 si 950 XL, si primul sau laptop, toate functionand cu Windows 10, noua versiune a sistemului sau de operare, in speranta de a recupera intarzierea in sectorul dispozitivelor mobile, scrie AFP.

Lumia 950 are un ecran HD de 5,2 inch, cu o memorie de 32 GB si o camera de 20 megapixeli.

Lumia 950 XL are un ecran HD de 5,7 inch si o camera foto de 20 megapixeli. Cele mai noi aparate iPhone 6S si 6S Plus au o camera de 12 megapixeli.

Aparatele sunt dotate cu procesoare ultrarapide si ofera functionalitati precum scanarea irisului pentru a permite accesul la aparat sau un port USB-C pentru incarcare si conexiunea cu un PC.

Pretul de baza pentru Lumia 950 este de 549 dolari iar cel al unui Lumia 950 XL de 649 dolari.

Ele vor fi disponibile incepand cu noiembrie, a precizat Microsoft, care a ramas mult in urma, pe piata smartphone-urilor, in fata Apple, Samsung sau producatorii chinezi care folosesc sistemul Android al Google.

Cota de piata in acest sector ar urma sa atinga 3% in acest an, cred analistii.

Microsoft si-a continuat ofensiva fata de companii si a prezentat marti si Surface pro 4, o noua versiune a tabletei sale, cu un ecran mai mare, de 12,3 inch si care va fi vanduta cu 899 dolari.

De asemenea, Microsoft a prezentat si un laptopt ultra-subtire, Surface Book, care are o baterie cu o durata de viata de 12 ore.

Prezentat ca rivalul MacBook Pro al Apple, costa minim 1.499 de dolari si va fi vandut incepand cu 26 octombrie.