​AVStore, magazin specializat in vanzarea de produse audio premium, s-a mutat intr-un sediu nou - aproape dublu ca suprafata - si estimeaza vanzari de 3 milioane euro anul acesta, au spus actionarii companiei, la un eveniment de presa. Romanii pasionati dau si 100.000 de euro pe un sistem audio ultra-performant, cele mai scumpe proiectoare costa si peste 20.000 de euro, iar castile cele mai performante ajung la 2.000 de euro.

AVstoreFoto: Hotnews

Magazinul AVstore s-a deschis in 2007 si afacerile au crescut de la an la an, in 2013 vanzarile fiind de circa doua milioane euro, iar in 2014, de 2,5 milioane euro. Pentru intreg anul in curs estimarile arata 3 milioane euro, iar compania are zece angajati. Anul trecut, in cele trei zile de Black Friday, compania a vandut cat in trei luni.

AVStore s-a mutat intr-un sediu nou, tot in zona Cotroceni, insa intr-un spatiu de aproape doua ori mai mare - 350 mp - intr-o casa construita foarte recent. Investitiile cu amenajarea au fost de 50.000 de euro pana in prezent, alti 25.000 de euro urmand sa se adauge pentru finalizarea intregului proiect.

Din totalul vanzarilor, castile si boxele reprezinta cate un sfert, restul de 50% fiind completat de diverse produse, de la amplificatoare si televizoare, pana la pickup-uri.

Compania, fondata de patru antreprenori romani in 2003, este cunoscuta mai ales pentru castile premium ale unor marci precum Sennheiser, Pioneer, Jabra, Beats sau Audeze. Cele mai scumpe casti ajung la 2.000 de euro, iar Sennheiser este marca cea mai prezenta in vanzarile companiei. In magazin exista spatii speciale de ascultare, bine antifonate, iar numarul de modele de casti ce pot fi testate este de aproximativ 300, cu preturi intre 40 lei si 8.600 lei.

Magazinul vinde produse audio premium, iar preturile celor mai scumpe produse arata - si la capitolul audio - ca cei mai bogati romani dau oricat pentru gadget-ul pe care si-l doresc.

AVstore a livrat recent unui roman super-bogat un sistem audio de aproximativ 100.000 de euro, cam o data pe an fiind o astfel de comanda record. Exista insa si alte produse audio-video foarte scumpe, cum ar fi spre exemplu proiectoarele de 20.000 de euro.

Cum reactioneaza romanii fata de produsele audio premium, intr-o piata unde multi se uita doar la cel mai mic pret? Actionarii AVstore spun ca cei care isi iau un produs premium vin dupa un timp si isi cumpara ceva si mai bun, fiindca au prins gustul.

Interesant este ca, nu doar pentru nostalgici, compania vinde si discuri de vinil, preturile unui disc fiind de 90-100 lei, in timp ce un pick-up costa de la sub 700 lei, la peste 2.000 lei.

Conform datelor Ministerului Finantelor, firma QUBE NET SRL a avut anul trecut afaceri de 10,38 milioane lei si profit net de aproape 350.000 lei. Fata de 2013, cifra de afaceri a crescut cu aprope 15%, iar profitul net, de aproape trei ori.