Sir Tim Berners-Lee, creditat ca inventator al WWW-ului, va vorbi în data de 12 noiembrie, în cadrul conferinței McCann/Thiess, despre motivația care a stat în spatele ideii de World Wide Web și despre felul în care a reușit să transforme această idee în realitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Absolvent al Universității Oxford, invitatul conferinței McCann/Thiess a inventat WWW-ul în anul 1989. Componentele dezvoltate de el la acel moment, precum URL, HTTP sau HTML, au fost rafinate pe măsură ce tehnologia s-a răspândit, fiind și în prezent esențiale pentru navigarea internetului.

Tim Berners-Lee este încă parte din povestea WWW-ului, la peste 25 de ani de la inventarea lui, deținând poziții de conducere în numeroase asociații sau organizații ce vizează dezvoltarea continuă a acestui instrument revoluționar. Printre altele, el este directorul Fundației World Wide Web, lansată în 2009 cu scopul de a maximiza potențialul pozitiv al Web-ului asupra umanității.

Tim Berners-Lee si colaboratorii de CERN, cum ar fi Robert Cailliau, gandisera initial reteaua pentru a ajuta mii de oameni de stiinta din lume sa tina legatura. Acum 26 de ani tanarul Berners-Lee i-a inmanat sefului sau o lucrare cu titlul "Managementul Informatiilor, o propunere". Seful a catalogat lucrarea ca fiind "vaga, dar extrem de interesanta" dar a dat unda verde pentru ca propunerile din ea sa fie puse in practica.

Berners-Lee si Cailliau au pus bazele limbajului hipertext ce sta la baza http-ului din adresele web si au pus la punct primul browser web, in octombrie 1990.

Conferinta la care va participa Tim Berners-Lee este a treia din seria Thiess organizata de McCann, temele fiind leadership, educație, sport și inovație