Wikipedia, cea mai mare enciclopedie online, a anuntat ca in varianta engleza a depasit 5 milioane de articole, media de crestere fiind de peste 300.000/an. Pentru a include absolut toate cunostintele umanitatii ar fi nevoie de 100 de milioane de articole, dintre care peste 44 de milioane pe stiinta, estimeaza un user Wikipedia.

Foto:

Wikipedia este unul dintre cele mai populare site-uri web si a devenit o referinta. Nu lipsesc articolele extrem de controversate, cum ar fi cele despre conflictul israeliano-palestianan, dar nici cele extrem de des editate (articolul despre George W Bush are 45.000 de editari)

Intr-un ritm de 300 de cuvinte pe minut ar dura 19 ani citirea tuturor articolelor din versiunea engleza, iar numarul de cuvinte se apropie de 3 miliarde. Lunar, numarul de editori ce completeaza diverse articole este de 160.000.

Wikipedia a ajuns in 2006 la articolul cu numarul un milion, iar la trei milioane, in 2009. Acum s-a ajuns la 5 milioane, insa cei de la Wikipedia spun ca mai este foarte mult de lucru, fiindca extrem de multe articole sunt scurte, incomplete. In plus, la unele articole lipseste echilibrul, predominand perspectiva vest-europeana.

Conform alexa.com, Wikipedia este al saptelea in topul celor mai populare site-uri pe plan mondial, iar in tara ocupa locul 8.