Compania Facebook a anuntat ca numarul restrictiilor de continut impuse in anumite state, dar si cel al cererilor depuse de guvernele nationale pentru predarea de date au crescut in primele sase luni ale anului 2015. De altfel, numarul solicitarilor s-a aflat pe o panta ascendenta in ultimii doi ani, atunci cand Facebook a decis ca va publica aceste informatii daca i se cer, noteaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cererile guvernamentale pentru date legate de conturi au explodat la nivel global cu 18% in doar 6 luni, de la 35.051 de cereri, la 41.214 cereri. De asemenea, cantitatea de continut retrictionat s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Merita notat ca cele mai multe cereri guvernamentale se refera la cazuri penale, cum ar fi jafuri sau rapiri. Guvernele solicita de multe ori informatii de baza ale abonatului, adrese IP sau continut de cont, inclusiv postari online.

Agentiile din SUA conduc topul in ceea ce priveste numarului de cereri guvernamentale depuse, acestea au solicitat informatii despre 26.579 de conturi, adica 60% din numarul total de cereri la nivel global. In vreme ce, Turcia si India au fost responsabille pentru cea mai mare parte a continutului sters sau restrictionat pentru incalcarea legislatiei locale.

"Facebook nu pune la dispozitie niciunui guvern usi din spate sau acces direct la datele oamenilor", au precizat reprezentantii retelelor sociale.