Reteaua Facebook permite utilizatorilor din Franta ai aplicatiei Messenger sa trimita mesaje care vor disparea la o ora dupa de la momentul trimiterii, scrie AFP. Nu este prima oara cand Facebook face astfel de teste, primele fiind incepute in 2014. Snapchat este cea mai cunoscuta aplicatie la care mesajele dispar automat dupa cateva secunde de la citire sau dupa ce sunt vazute de un anumit numar de utilizatori.

Facebook FrantaFoto: Captura Le Figaro

In aplicatia Messenger exista o optiune prin care mesajele pot disparea automat dupa o ora, optiunea fiind valabila in Franta pentru userii de iOs si Android. Posibilitatea de a folosi mesaje efemere reprezinta inca o caracteristica amuzanta a aplicatiei Messenger, spun cei de la Facebook.

Functionalitatea este gandita mai ales pentru adolescenti, existand in prezent un trend al aplicatiilor de mesagerie la care postarile se autodistrug dupa un anumit timp, cea mai populara fiind Snapchat.

Facebook a incercat sa cumpere Snapchat cu 3 miliarde dolari, insa a fost refuzata.

Daca feedback-ul din Franta va fi pozitiv, functionalitatea va fi extinsa. Messenger, aplicatie impusa de Facebook tuturor celor care vor sa faca chat pe mobil, a ajuns la 700 de milioane de useri.