Google Local Guides este aplicatia prin intermediul careia utilizatorii din toata lumea pot contribui la extinderea serviciului Google Maps, prin completarea de informatii cu privire la locatiile pe care acestia le frecventeaza sau prin insemnarea de noi locatii pe harta Google.

Google Local GuidesFoto: Captura YouTube

Aplicatia a fost lansata anul acesta, fiind sincronizata cu alte aplicatii de la Google, precum este Google Tablescape, o aplicatie prin care utilizatorii (este vorba numai despre cei care au avut cel putin 50 de contributii prin Local Guides) pot uploada fotografii ale felurilor de mancare servite in restaurante, contribuind astfel la crearea unor galerii foto pentru localurile frecventate.

De curand, odata cu noile sale actualizari, Google si-a imbunatatit si sistemul prin care rasplateste ghizii locali, asa incat fiecare utilizator care contribuie cu informatii, descrieri, recenzii este plasat la un anumit nivel de contributie in functie de care primeste, in schimb, diferite beneficii. Cel mai mare beneficiu fiind posibilitatea de stocare de informatii pana la 1TB pe Google Drive pentru 2 ani, scrie lifehacker.com.

Mai multe informatii despre beneficiile pe care le ofera Google pentru ghizii locali sunt listate aici.