​In Romania se vor vinde anul acesta in total 950.000 de routere, estimeaza compania TP-LINK care spune ca detine aproximativ 65% din piata totala. De Black Friday compania a livrat 120.000 de unitati, ceea ce inseamna cat in doua luni obisnuite, a spus seful TP LINK Romania, Hermes Song, la evenimentul de lansare a unui router cu ecran tactil.

TP LINK Touch P5Foto: TP LINK

Date oficiale despre piata totala a routerelor nu exista, insa TP LINK o estimeaza la 950.000 de unitati. Livrarile totale de echipamente wireless TP-LINK (routere, dispozitive powerline care creeaza retea pe infrastructura electrica, range extendere) vor ajunge anul acesta la 600.000, in crestere cu 20% fata de anul trecut in Romania.

Pentru anul viitor, compania estimeaza crestere de 10% ca volum si ca valoare

Cum romanii au tot mai multe terminale care se conecteaza la internet, a crescut si cererea de routere, iar asta s-a vazut si in cifrele de vanzari. In plus, a contat foarte mult si faptul ca pot fi cumparate routere care pot multumi clientul de rand, si la preturi de sub 70 lei.

TP-LINK a lansat în România Touch P5, primul router wireless cu ecran tactil, care permite instalarea în doar câteva minute a dispozitivului, fără a mai fi necesară utilizarea unui computer sau a oricărui alt gadget în procesul de set-up.

Toate setările și funcțiile aferente rețelei pot fi accesate din interfața routerului, cu ajutorul tastaturii virtuale și a butonului home de pe ecran, pentru navigare rapidă.

Utilizatorul poate crea rețele Guest, poate activa funcția Control Parental sau poate administra accesul diverselor dispozitive. Ecranul este realizat din sticlă securizată pentru a asigura rezistenţa şi durabilitatea produsului. Routerul va fi disponibil în oferta magazinelor de specialitate la preţul recomandat de vânzare de 799 de lei.