Precum toate elementele care tin de tehnologie, si USB-ul a evoluat in timp. In aproximativ 18 ani de existenta pe piata, a traversat mai multe etape, a schimbat mai multe viteze si mai multe tipuri de cabluri, scrie Playtech.

Acum, USB-ul de tip C incepe sa devina un subiect foarte discutat in zona IT. Acesta este un nou conector standardizat, care va inlocui toate cablurile USB clasice si nu numai. Acesta vine cu un design reversibil, dimensiuni scazute si multe avantaje fata de predecesorii sai, iar un viitor in care acesta va fi singurul cablu necesar si va deveni, practic, norma, nu suna chiar a fictiune. Totusi, sa vedem de unde a plecat ideea de USB, cum a ajuns aici si incotro se indreapta.

Daca folosesti computerul de, sa zicem, 10 ani, e usor sa iei USB-ul de-a gata. Totusi, inainte de aplombul erei Pentium si Pentium II, orice doreai sa conectezi la computer necesita o varietate mare de porturi. De exemplu, pentru mouse, ai fi avut nevoie de un port serial sau de un conector PS/2. Imprimantele sau scannerele aveau nevoie de porturi paralele, pe care le puteai folosi si pentru stocare interna, daca un SCSI era prea mult pentru gusturile tale. De asemenea, si pentru gaming aveai nevoie de porturi speciale.