Yahoo! Messenger era cea mai la moda aplicatie de "chat" si in anii de dupa lansarea sa, in 1998, ajunsese la sute de milioane de utilizatori. Insa Messenger a pierdut teren si acum cei mai multi stau pe Facebook, Whatsapp sau Snapchat. Yahoo! vrea sa revina si a lansat o noua versiune de Messenger pentru PC si mobile si promite cateva noutati: mesajele trimise pot fi retrase si va exista o colectie de GIF-uri.

Yahoo MessengerFoto: Hotnews

Yahoo! spera ca noul Messenger poate readuce ceva din gloria pierduta de Yahoo! intr-un segment pe care il domina autoritar.

Compania a lansat acum o noua versiune disponibila pe PC, din aplicatia de e-mail, dar si in magazinele de aplicatii Apple si Google.

Yahoo! spune ca vrea sa reia legatura cu piata, admitand ca a neglijat Messenger in ultimii ani. Numarul de useri ai "mess-ului" nu a scazut doar fiindca au aparut concurenti puternici, ci si fiindca aplicatia Yahoo! a avut probleme. Uneori era imposibil sa te conectezi de pe PC, iar aplicatia de mobil nu a fost niciodata un succes, insa numarul de useri este mare, pe Android numarul descarcarilor fiind de peste 50 milioane.

Pe noul Messenger pot fi oricand retrase mesajele trimise cuiva, ceea ce ii salveaza pe cei care spun vorbe "grele" la nervi sau la betie.

Aplicatia promite sa faciliteze trimiterea rapida a catorva sute de poze, datorita unei tehnologii pe care Yahoo! a adoptat-o dupa ce a preluat un startup numit Cooliris. Mai intai sunt trimise extrem de rapid pozele la o rezolutie mica si apoi sunt inlocuite aceste poze cu versiuni de rezolutie mai mare.

In noua aplicatie puteti da Like unor mesaje sau puteti adauga GIF-uri in loc de emoticonuri, existand in aplicatie o colectie "aproape nelimitata" de GIF-uri din Tumblr.

Interesant este ca lansarea vine dupa ce s-a anuntat pe surse ca Yahoo! discuta foarte serios despre viitorul sau si ar putea chiar sa vanda business-ul de internet ce cuprinde si Messenger.

Insa, realist vorbind, e tare greu de crezut ca Yahoo! Messenger ar putea sa redevina un succes pe o piata cu multe aplicatii de chat tot mai moderne.