Facebook a renuntat in totalitate la folosirea tehnologiei Flash pentru clipurile video din retea, dezvoltand in schimb un player bazat pe tehnologia HTML5. La jocurile de pe retea inca va mai fi folosita tehnologia dezvoltata de Adobe, insa Facebook vrea sa schimbe si acest lucru. Site-uri mari, cum ar fi YouTube, au renuntat la Flash, criticata pentru ca ar "gazdui" prea multe bug-uri. Clipurile de pe Facebook sunt vizionate in medie de 8 miliarde de ori/zi.

Daniel Baulig, inginer la Facebook, explica de ce s-a renuntat la Flash: cu HTML5 va fi mai usor pentru dezvoltatori, video-urile se vor incarca mai repede si vor fi mai putine bug-uri cand oameni dau Comment, Like si Share unor clipuri.

Playerul HMTL5 a fost introdus acum ceva timp pe un numar mic de useri Facebook care isi actualizau des browserul fiindca s-a observat ca cei care foloseau versiuni mai vechi ale browserului aveau ceva probleme cu HTML5. Acum insa, playerul de HTML5 dezvoltat de companie este foarte stabil, astfel ca nu mai este nevoie de Flash.

Flash este folosit in tot mai putine locuri pe web. In ianuarie si YouTube a anuntat ca renunta la ei in clipurile sale.