​Google a anuntat lansarea Spotlight Stories, aducand un nou format de video interactive pentru o serie de dispozitive cu Android. Cu ocazia sarbatorilor, YouTube lanseaza Special Delivery, o poveste animata interactiva in care misti telefonul pentru a vedea diverse actiuni ale povestii pe care o poti vedea la 360 de grade.

Special DeliveryFoto: YouTube

Studiourile Aardman Animations au conceput unul dintre primele scurtmetraje de animatie publicate pe YouTube. Povestea Special Delivery este transformata intr-una interactiva de senzorii telefonului, pentru ca in functie de cum misca privitorii smartphone-ul, vad anumite scene din poveste si pornesc o serie de mini-povesti incluse in poveste.

Practic exista zece mini-povesti incluse in povestea mare si exista trei tipuri ale finalului. Asta face ca micul film sa fie diferit de fiecare data cand il privesti, fiindca ce se intampla acolo depinde de locul din poveste spre care iti indrepti telefonul.

YouTube a lansat mai multe functionalitati legate de video-uril la 360 de grade si de realitate virtuala, cu clipuri ce pot fi vizionate prin dispozitvul Cardboard.

Clipul interactiv poate fi urmarit aici din aplicatia YouTube, de pe un smartphone cu Android