Twitter se gandeste foarte serios sa inlocuiasca traditionala limita de 140 de caractere din mesaje cu o limita mult mai mare, de 10.000 de caractere, scrie site-ul Re/code care citeaza mai multe surse. Compania are 300 de milioane de utilizatori, insa creste foarte lent, astfel ca are nevoie de o schimbare majora. Schimbarea ar putea fi aplicata in acest trimestru, insa trebuie stabilit modul in care acest lucru se poate face fara a modifica radical felul in care arata site-ul. Actiunile companiei au scazut cu 2% dupa aparitia informatiei.

Twitter si o schimbare deosebitaFoto: Captura Recode

Re/code scrie ca, la fel ca la mesajele intre useri, si la tweet-uri ,limita ar putea ajunge la 10.000. Sursele spun ca mesajele vor fi afisate in timeline ca si pana acum, cu 140 de caractere, insa privitorilor li se va indica faptul ca mesajul este mai lung si vor trebui sa faca un click pentru a-l vedea integral. Acest mecanism a fost gandit pentru a nu schimba modul cum arata timeline-ul, fiindca o incarcare a acestuia nu ar fi de preferat.

Noul CEO Jack Dorsey s-a aratat nemultumiti de ce a facut predecesorul sau si incearca diverse produse pentru a determina o crestere mai puternica a numarului de useri, mai ales ca avansul Twitter a cam stagnat. Unii spun insa ca Twitter se chinuie prea mult sa copieze Facebook, ceea ce nu reprezinta o strategie castigatoare.

In legatura cu aceste tweet-uri mult extinse, compania cauta o solutie pentru a lupta cu spam-ul care poate aparea in mesaje atat de lungi. O varianta ar fi limitarea numarului user-ilor ce pot fi mentionati intr-un singur tweet, insa o decizie se va lua dupa consultari indelungi.