Netflix si-a anuntat recent intrarea in 130 de tari, inclusiv in Romania, insa una dintre marile dezamagiri a fost ca o serie de filme nu erau disponibile fiindca celebra companie americana nu avea drepturile de distributie pe plan local. Din acest motiv, Netflix a anuntat ca va actiona astfel incat cei care se foloseau de servere proxy si de VPN-uri pentru a vedea continut disponibil in alte tari, sa nu mai poata face acest lucru.

Planurile tarifare NetflixFoto: Netflix

Foarte multi s-au aratat bucurosi ca Netflix s-a lansat pe plan local, insa dupa analizarea continutului a intervenit dezamagirea deoarece cateva dintre serialele de succes nu sunt disponibile in tara fiindca Netflix nu are drepturile asupra lor.

In mai multe tari, seriale precum "House of cards" si "Orange is the new black" nu sunt disponibile, iar userii se folosesc de proxy-uri si de VPN-uri pentru a le vedea pe versiunile de Netflix din alte tari, mai ales din SUA. Compania spune ca va utiliza mijloace tehnice pentru ca in urmatoarele saptamani userii sa nu mai poata viziona decat continutul disponibil in tara lor.

Netflix promite insa ca va cumpara drepturile de distributie in cat mai multe tari si isi va adapta continutul si la specificul local.