Fiscul italian va prexzenta un raport in care acuza Google de evaziune fiscala in valoare de 227 milioane euro, spun susre citate de Reuters. Datele oficiale arata ca Google a platit anul trecut impozite de numai 2,2 milioane euro in Italia. Google a fost acuzata de evaziune fiscala si in alte tari europene, iar autoritatile italiene au "luat la ochi" mai multe companii mari de tehnologie, cel mai recent exemplu fiind in decembrie, cand Apple s-a inteles sa plateasca 318 milioane euro pentru ca ancheta impotriva sa sa fie inchisa.

Fiscul italian urmeaza sa prezinte un raport in care va arata ca Google a facut evaziune intre 2009 si 2013, prejudiciul fiind de 227 milioane euro in taxe neplatite, spun surse judiciare.

In mai multe tari europene marile companii de tehnologie sunt luate in colimator din cauza sistemelor prin care evita sa plateasca taxe sau platesc cat mai putin posibil.

Datele oficiale arata ca Google a platit taxe de 2,2 milioane euro in Italia, la venituri de 54,4 milioane euro. Autoritatea italiana pentru Comunicatii estimeaza ca in realitate, veniturile Google au fost de zece ori mai mari.

In decembrie s-a anuntat ca Apple a negociat indelung cu autoritatile fiscale italiene si a ajuns la un acord pentru a plati 318 milioane euro, in acest fel scapand de acuzatiile de evaziune fiscala