​Taximetristii din Budapeste au protestat vehement in ianuarie impotriva Uber, iar guvernul este aproape sa adopte o lege care ar afecta puternic operatiunile companiei in tara vecina. Uber isi incurajeaza utilizatorii sa semneze o petitie care se opune acestor propuneri legislative, iar pana in prezent 15.000 de persoane au semnat-o.

-Foto: Uber

"Guvernul trebuie sa afle cat de mult tineti la Uber", se spune in petitia care mentioneaza ca propunerile legislative echivaleaza cu scoaterea Uber din piata si toate acestea doar pentru a-i multumi pe taximetristi.

Guvernul de la Budapesta discuta un proiect de lege care, daca se va comcretiza, ar insemna ca soferii prinsi ca transporta pasageri prin Uber, raman fara placutele de inmatriculare,

Uber s-a lansat in 2014 in capitala Ungariei si peste 1.200 de soferi transporta clienti, numarul total de useri inregistrati in aplicatie fiind de 110.000.

In ianuarie, taximetristii au protestat patru zile la Budapesta impotriva Uber si au blocat strazi. Guvernul a decis sa faca schimbari in legile de transport persoane, pentru a-i multumi pe taximetristi. Aceste schimbari vor defavoriza aplicatiile gen Uber.

Surse: Budapest Business Journal, Reuters