Pe 22 februarie incepe la Barcelona evenimentul Mobile World Congress unde cei mai mari producatori de telefoane mobile aduc noi generatii ale celor mai scumpe modele din gama. Samsung Galaxy S7 si LG G5 sunt printre cele mai asteptate lansari, in timp ce HTC se va baza pe realitatea virtuala. Huawei, Lenovo si Xiaomi vor lansa modele care sa le duca spre noi recorduri de vanzari, in timp ce BlackBerry si Nokia vor sa demonstreze ca inca mai au suflare. Intra in articol pentru a citi despre fiecare companie

-Foto: MWC

La Mobile World Congress majoritatea marilor companii din piata smartphone-urilor aduc modelele "flagship", cele mai scumpe si performante din gama. Pe acest subiect se concentreaza zvonurile, insa exista si companii care aleg sa aduca modelele de top mai tarziu in an.

Insa si dispozitivele internet of things vor fi la mare cautare, iar la MWC se va discuta pe larg despre implementarea tehnologiei 5G si vor fi testate unele elemente ale acestei tehnologii care va fi lansata dupa 2020.

In general zvonurile de dinaintea MWC s-au dovedit a fi in mare parte corecte. Iata ce se poate astepta in acest an de la cele mai mari companii.

Samsung

Compania care detine 23% din piata mondiala a smartphone-urilor va anunta doua noi telefoane de varf de gama: S7 si S7 Edge, modele care vin cu un procesor mai puternic si mai ales cu baterii cu capacitate mult mai mare.

Este foarte posibil sa fie facut si un anunt legat de realitatea virtuala si de dispozitivul Gear VR, dezvoltat in colaborare cu Oculus. Compania va anunta noi functionalitati pentru realitatea virtuala, incercand sa convinga tot mai multa lume ca domeniul este unul extrem de promitator. Se pare ca la MWC va fi anuntat si un nou dispozitiv purtabil dedicat celor care fac mult sport.

Un alt posibil anunt tine de faptul ca serviciul de plati Samsung Pay va fi lansat in mai multe tari europene.

LG

La fel ca si Samsung, si LG va avea un eveniment special duminica, inainte de inceperea oficiala a MWC. "Vedeta" va fi modelul de varf de gama LG G5 despre care au aparut o serie de informatii. Va avea display "always on", este posibil sa aiba caroserie unibody din metal, senzor de amprenta si, posibil, camera dubla pe partea din spate.

Compania va lansa si telefoane mai ieftine, insa cu specificatii de top.

Huawei

Compania chineza va avea duminica un eveniment in care ar putea fi prezentat cel mai performant telefon al companiei: P9. Insa unele surse spun ca P9 nu va aparea acum, ci mai tarziu in cursul anului, astfel ca la eveniment ar putee fi lansate noi tablete, smartphone-uri din segmentul mediu si dispozitive purtabile (smartwatch sau bratara sport). Huawei a avut un 2015 excelent, reusind sa livreze peste 100 de milioane de smartphone-uri.

Lenovo

Compania chineza care a cumparat Motorola Mobility de la Google ar putea prezenta un telefon cu carcasa din metal, ecran de 5,5 inci, rezolutie 1920x1080p si 3 GB RAM. Unele surse spun ca modelul se va numi A600, altele ca i se va spune Lemon 3. Cert e ca Lenovo nu poate fi ignorata in piata, anul trecut livrand peste 74 milioane unitati.

HTC

HTC se va concentra pe realitatea virtuala, compania urmand sa livreze din aprilie casca de realitate virtuala Vive care functioneaza conectata la un computer si furnizeaza o experienta de realitate virtuala net superioara dispozitivwelor simple care au un smartphone inserat. E de asteptat ca HTC sa anunte noi aplicatii la care Vive poate sa fie folosit si mai ales va spune cat costa dispozitivul (e de asteptat sa fie peste 500 de euro).\

Microsoft

Vanzarile de telefoane cu Windows Phone au scazut, iar brand-ul Nokia nu a reusit sa castige teren. E de asteptat sa fie lansat Lumia 750, un telefon de gama medie si Lumia 850, un telefon de varf de gama.

BlackBerry

La fel ca si Nokia, BlackBerry a ajuns doar o urma a ce era acum cativa ani. La MWC este de asteptat sa fie lansat un nou telefon cu Android care are nume de cod Vienna si va dispune atat de ecran tactil, cat si de taste fizice. Este posibil si ca modelul Passport, lansat anul trecut, sa primeasca si versiune de Android.

Sony

Compania japoneza are cote de piata mici la smartphone-uri si tablete, pe o piata tot mai aglomerata. Fata de alte companii, la Sony nu va fi prezentat un telefon de top fiindca Xperia Z5 este destul de nou. E de asteptat ca Sony sa prezinte tablete noi sau ceva modele in segmentul "purtabilelor".

Xioami

Compania chineza a vandut peste 70 de milioane de terminale anul trecut si a devenit cunoscuta in tot mai multe locuri din lume. La Barcelona, Xiaomi va prezenta "nava amiral" a gamei sale de telefoane, modelul Mi 5.

Surse: International Business Times, TechCrunch