Autoritatile germane din domeniul concurentei investigheaza Facebook pentru posibil abuz de pozitie dominanta in Germania unde compania este suspectata ca ar fi incalcat legile de protectie a datelor. Autoritatile spun ca Facebook nu si-ar fi informat corect utilizatorii despre modul in care datele lor sunt folosite si ancheta va fi continuata cu Comisia Europeana si cu autoritati din domeniul concurentei din alte state.

Investigatia a pornit de la termenii si conditiile de pe site-ul Facebook care nu ar fi destul de clare, ceea ce inseamna un posibil abuz de pozitie dominanta legat de modul in care datele user-ilor sunt folosite.

Biroul Federal German pentru Carteluri spune ca datele utilizatorilor sunt extrem de importante pentru servicii precum Facebook si, tocmai de aceea, datele sunt extrem de importante. In acest context exista suspiciuni ca termenii si conditiile incalca legile de protectie a datelor.

Facebook este, de departe, cea mai mare retea sociala, avand de doua ori mai multi utilizatori decat chinezii de la Tencent. Facebook controleaza patru dintre cele mai mari opt retele sociale din lume, incluzand aici Messenger, Whatsapp si Instagram.

In Germania protectia datelor este un subiect sensibil, iar companiile care incalca legislatia din domeniu nu sunt tratate cu blandete.