Facebook isi schimba structura de raportare si va plati taxe mai mari cu cateva milioane de lire in Regatul Unit, tara unde tot mai multe companii de tehnologie sunt criticate pentru ca folosesc mecanisme prin care sa evite pe cat posibil plata taxelor, scrie BBC care a obtinut date despre comunicari din interiorul companiei. Marea Britanie este una dintre cele mai importante piete ale retelei, insa compania plateste taxe foarte mici fiindca directioneaza veniturile din publicitate catre filiala din Irlanda.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook este printre companiile de tehnologie intens criticate in Marea Britanie fiindca evita cu orice mijloc plata taxelor. Desi nu a publicat date pentru UK, piata este una importanta pentru veniturile din publicitate, dovada fiind si faptul ca exista 850 de angajati Facebook in Regatul Unit.

BBC scrie ca din aprilie Facebook schimba modul de raportare si acest lucru inseamna ca in fiecare an compania va plati taxe cu milioane de lire mai mari in UK.

BBC citeaza notificari interne ale Facebook care spun ca de luna viitoare clientii din UK vor fi informati ca vor primi facturi de la Facebook UK, nu de la Facebook Ireland ca pana acum.

Facebook are venituri trimestriale de peste 4 miliarde dolari si profit de circa un miliard dolari pe plan mondial.