Asus intra intr-o noua etapa, cea in care smartphone-urile vor deveni principalul segment de business
Pe piata mondiala a smartphone-urilor Asus are 1,5%, la tablete are 3,4%, iar la PC-uri, 7%.
Asus a lansat anul trecut primele smartphone-uri in Romania si acum a ajuns sa aiba opt modele cu ecrane intre 4,3 si 5,5 inci, unele cu baterie de 5.000 mAh, altele au zoom optic 3x, iar altele se adreseaza celor pasionati de selfie-uri.
Compania a vandut anul trecut 20 de milioane de smartphone-uri in lume, din care 25.000 in Romania unde modelele au fost lansate in august. Pentru 2016, cand compania are mai multe modele in piata, asteptarile sunt mult mai mari, de peste 100.000 de unitati, a spus la un eveniment de presa, Cristian Donciu, country manager Asus in Romania si Ungaria. Compania va lansa anul acesta si un smartwatch.
Asus va avea insa o cota mica de piata, in jurul a 3-4% dintr-un total de peste 3,5 milioane unitati. Donciu spune ca Asus s-a adaptat nevoilor pietei si a lansat modele de intrare in gama, mai ales ca pentru romani, pretul cat mai redus este esential in alegerea unui smartphone.
Asus se afla in cea de-a treia etapa a dezvoltarii sale. Acum doua decenii compania era cunoscuta pentru componentele produse, acum noua ani a devenit celebra pentru mini-laptop-uri si in prezent insista puternic pe smartphone-uri si pe ceasuri inteligente. In plus, compania are proiecte pe robotica, inteligenta artificiala si energii regenerabile.
Cel mai scump telefon al companiei este ZenFone Zoom, care costa 2.500 lei, in timp ce modelul ZenFone Max are baterie de 5.000 mAh, ceea ce inseamna ca bateria poate tine trei - patrui zile (pretul este de 950 lei).
In piata smartphone-urilor, doua treimi dintre vanzarile totale se fac prin operatorii de telefonie mobila si o treime din telefoane se vand "la liber". Asus nu vinde prin operatori, dar spune ca va incepe discutii anul acesta. Compania spune ca se afla pe locul trei la vanzarile "la liber", dupa Samsung si Apple.
Pe plan mondial, compania vrea sa vanda 25 milioane smartphone-uri anul acesta.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat