​Reteaua de micro-blogging Twitter implineste zece ani pe 21 martie si in acest timp s-au petrecut multe momente memorabile. iar cateva proteste de amploare au fost supranumite Revolutia Twitter, inclusiv in Republica Moldova, Iran sau Tunisia. In plus, cateva mesaje au fost influente si virale in unele cazuri facand istorie, TV5 a realizat o lista cu zece mesaje deosebite.

HotNews.roFoto: Hotnews

Martie 2006 - Primul mesaj pe Twitter a fost postat de fondatorul Jack Dorsey si era un mesaj de test: "just setting up my twttr"

Mai 2009 - Este trimis primul mesaj din spatiu, semnat de astronautul Mike Massimo (@astro_mike)

Noiembrie 2010 - Printul William si Kate Middleton se casatoresc si creeaza pe Twitter contul @ClarenceHouse

Mai 2011 - Raidul care a dus la uciderea lui Ben Laden in orasul pakistanez Abbottabad. Un consultant de IT pe nume Sohaib Athar relateaza ca elicopterele au stationat extrem de mult deasupra orasului, la ore neobisnuite dn noapte. Mesajul s-a dovedit a fi extrem de important pentru confirmarea celor intamplate.

Iunie 2012 - In plina campanie a alegerilor legislative, Valérie Trierweiler, fosta iubita a lui Francois Hollande, trimite un mesaj de sustinere opozantului fostei sotii a lui Hollande, Ségolène Royal. Se starneste un urias scandal, iar mesajul este sters.

Noiembrie 2012 - Obama trimite un mesaj in care anunta realegerea sa in functia de presedinte SUA. Fiind folosit ca ilustrare de multe institutii media, mesajul a devenit atunci cel mai distribuit din istoria Twitter.

Decembrie 2012 - Papa intra pe Twitter prin contul @pontifex. Primul mesaj a fost trimis de Benedict al XVI-lea.

Martie 2014 - Un selfie de la ceremonia de decernare a premiilor Oscar este distribuit de trei milioane de ori.

Iunie 2014 - CIA intra pe Twitter lansand contul @cia si un mesaj glumet: Nu putem nici confirma, nici infirma ca este primul nostru tweet.

Ianuarie 2015 - Atentatul de la revista satirica Charlie Hebdo duce si la crearea hashtag-ului #JeSuisCharlie, cu litere albe pe fond negru. Primul astfel de mesaj a fost trimis de userul @joachimroncin. Mesajele cu #JeSuis... au devenit de atunci foarte raspandite, mai ales cand oameni vor sa-si exprime sustinerea pentru victime sau pentru o cauza.