Criminali cibernetici au accesat si au copiat ilegal date de la o companie a gigantului american in telecomunicatii Verizon, punand informatiile la vanzare in mediul online, relateaza The Verge si thenextweb.com, citate de Agerpres.

Potrivit theverge.com, care il citeaza pe jurnalistul american Brian Krebs, datele respective au fost furate de la Verizon Enterprise Solutions, o divizie de afaceri a gigantului Verizon care ofera servicii IT pentru companii mari, dar care la randul sau este solicitata des sa se ocupe de accesari ilegale mari ale unor baze de date.

Informatiile despre 1,5 milioane de clienti persoane juridice au fost puse la vanzare in aceasta saptamana in mediul online, pe un forum. Intreaga baza de date a fost pusa la vanzare pentru 100.000 de dolari de un membru marcant al unui forum de criminalitate cibernetica. Hackerul respectiv, care a dorit intial sa vanda baza de date pe bucati la pretul de cate 10.000 de dolari pentru fiecare parte, vinde de asemenea informatii despre punctele slabe ale site-ului de internet al Verizon, conform theverge.com, care il citeaza pe Brian Krebs.

Cei de la Verizon au recunoscut ca au o vulnerabilitate si ii instiinteaza pe clientii lor, insa nu au dat detalii cand anume a avut loc accesarea ilegala a bazei de date. ''Verizon a descoperit recent si a remediat vulnerabilitatea de securitate in cadrul portalului dedicat clientilor persoane juridice'', au indicat cei de la compania Verizon intr-un comunicat transmis jurnalistului Brian Krebs, conform theverge.com. ''Investigatia noastra pana la acest moment arata ca un hacker a obtinut informatii de baza privind contactele unui numar de clienti persoane juridice'', se mai precizeaza in comunicatul celor de la Verizon. Serviciile IT pe care Verizon Enterprise Solutions le ofera sunt utilizate de 97% din companiile aflate in topul Fortune 500, conform theverge.com. Jurnalistul Brian Krebs a fost reporter pentru The Washington Post in perioada 1995-2009.