​Google vine cu diverse pacaleli in fiecare an de 1 aprilie, insa in unele cazuri ideile nu sunt deloc reusite. Asa a fost si de data aceasta, cand un buton din Gmail era gandit sa transmita o animatie simpatica catre diversi destinatari, insa compania a retras gluma dupa doar cateva ore. Mai multi useri s-au simtit penibil fiindca au trimis fara sa-si dea seama animatia catre parteneri de afaceri sau catre companii la care voiau sa se angajeze.

MinionsFoto: YouTube

Gluma a constat in adaugarea in Gmail a unui buton numit "drop the mic" care, daca era apasat, adauga in e-mail un GIF sub forma unui "minion" o mica animatie galbena care, dupa gustul fiecaruia, poate fi considerata simpatica sau, din contra, antipatica.

Google a sperat ca ideea cu minionul care arunca un microfon va fi perceputa ca simpatica, insa in cateva ore au scris atat de multi oameni nemultumiti, incat Google a retras gluma si a recunoscut ca de acest 1 aprilie s-au pacalit singuri.

Problema a fost ca butonul farsa a fost asezat foarte aproape de cel de Trimitere a e-mail-urilor (Send), multi trimitand animatiile la rude, prieteni si chiar la parteneri de afaceri sau la companii unde doresc sa se angajeze.

In scortoasa lume a afacerilor, un "minion" intr-un e-mail serios nu este foarte bine vazut si cei fara umor nu au reactionat grozav. Unii utilizatori au scris chiar ca si-au pierdut locul de munca din cauza farsei.

Google spune ca farsa a fost activa doar pentru conturile de Gmail ale persoanelor fizice, nu si pentru cele speciale utilizate de companii.