O echipa de experti in securitate informatica a departamentului american al securitatii interne (CERT) a transmis un mesaj public in care sfatuieste utilizatorii sistemelor de operare Windows sa dezinstaleze aplicatia QuickTime de pe calculatoarele personale pentru a elimina posibilitatea de a fi atacat informatic prin intermediul acestui program, scrie Agerpres citand AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei de la CERT au publicat anuntul in urma unui articol al societatii de securitate informatica Trend Micro care indica faptul ca Apple, care a dezvoltat programul QuickTime de rulare a fisierelor in format audio si video, nu mai asigura actualizarile de securitate ale softului pentru Windows, iar programul prezinta doua vulnerabilitati care pot fi exploatate de hackeri.

"Exploatarea vulnerabilitatilor programului QuickTime pentru Windows poate permite desfasurarea unor atacuri informatice prin care sa fie preluat controlul de la distanta al sistemelor informatice afectate", indica alerta emisa de expertii de la CERT. "Singura posibilitate de reducere a riscurilor este dezinstalarea programului QuickTime, versiunea pentru Windows", potrivit aceluiasi anunt, care mai specifica ca alerta nu se aplica versiunii QuickTime ce functioneaza pe calculatoarele sau dispozitivele mobile ale Apple.

Cei de la societatea Trend Micro nu au cunostinta pana la acest moment de vreun atac informatic care ar fi valorificat vulnerabilitatea softului QuickTime, insa recomanda deopotriva, pe site-ul lor de internet, ca cea mai buna modalitate de aparare este "dezinstalarea versiunii QuickTime pentru Windows cat mai repede posibil". Contactati de AFP, ce de la Apple nu au comentat pe marginea acestei chestiuni.