​Retailerul Amazon a anuntat profit de 512 milioane dolari pentru primele trei luni ale anului, fiind cea mai buna valoare din istoria companiei care trimestrul trecut a inregistrat vanzari de aproape 30 miliarde dolari. Amazon are 230.000 de angajati, iar actiunile au crescut cu 12% dupa anuntarea rezultatelor, ceea ce duce capitalizarea de piata a gigantului online la 280 milioane dolari.

Un centru de distributie AmazonFoto: Amazon

Atat profitul cat si cifra de afaceri au depasit cele mai optimiste asteptari ale pietei. Daca in primele trei luni din 2015 compania avea pierderi de 57 milioane dolari, acum profitul net este unul record: 513 milioane dolari. Si cifra de afaceri a fost extrem de buna, avansand cu 28%, pana la 29,1 miliarde dolari.

Divizia de servicii de cloud Amazon Web Services a avut cea mai buna crestere din tot grupul: 64%, pana la 2,6 miliarde dolari.

Retailerul investeste mult in logistica pentru a completa serviciile partenerilor UPS si Fedex. Compania a inchiriat avioane si a obtinut chiar si o licenta de shipping, in China. Totul in contextul in care in cateva orase compania a lansat servicii de livrare super rapida, putand aduce produsul chiar si intr-o ora.