Elefant, unul dintre cei mai mari retaileri online din tara, se lanseaza oficial pe 5 mai in Republica Moldova, brandul urmand a fi prezent la Chinau prin magazinul online, dar si printr-un punct "fizic" de livrare. elefant.ro a pornit ca librarie online in 2010, insa acum are multe linii suplimentare de produse, inclusiv mobila, cosmetice, ceasuri si laptop-uri.

elefant.md ChisinauFoto: elefant.ro

Republica Moldova este prima tara in care Elefant isi extinde operatiunile, aproape de aniversarea a sase ani de la infiintarea companiei.

"Extinderea la Chisinau, desi pare facila si oarecum la indemana, a fost un proces destul de complex pentru ca a presupus construirea si operarea unei filiale intr-o tara care nu face parte din Uniunea Europeana", explica Dan Vidrascu, CEO al Elefant.

Clientii din Republica Moldova care vor accesa vor avea preturile afisate in moneda locala, leul moldovenesc, iar livrarea la pick-up point in Chisinau beneficiaza de transport gratuit.

Fondul de investitii Catalyst Romania, administrat de 3TS Capital, anunta la final de 2014 ca investeste la elefant.ro si preia putin peste 10% din companie.

elefant.ro are circa 600.000 de clienti si numarul zilnic de comenzi este in jurul a 3.500, valoarea medie a comenzii fiind de 20 de euro.

Ca actionariat, la elefant.ro majoritar (85%) este un vehicul investitional format din fondul Fribourg Capital si Dan Vidrascu (CEO al elefant.ro), fondul Catalyst are 10%, iar 5% din actiuni sunt alocate managementului companiei.