​Google risca o amenda de 3 miliarde euro pentru practicile sale care au afectat concurenta, scrie The Telegraph care citeaza surse apropiate investigatiei. Comisia Europeana a deschis acum sapte ani o ancheta pentru a vedea daca Google isi promoveaza abuziv serviciul de shopping in rezultatele cautarii si concluziile finale par sa arate ca rivalii au fost afectati de practicile gigantului online.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse citate de Telegraph spun ca, dupa trei tentative esuate de a se ajunge la o intelegere este foarte posibil ca oficialii CE sa nu mai acorde si o a patra sansa celor de la Google. In ultimii ani CE a cerut companiei sa faca anumite compromisuri in afisarea rezultatelor, insa schimbarile propuse de Google nu au fost multumitoare.

Daca Google va primi o amenda de 3 miliarde euro va fi cea mai mare data de CE, recordul fiind detinut de amenda primita de Intel: 1,1 miliarde euro in 2009.

Sursele spun ca anuntul va fi facut pana la vacanta de vara, cel mai probabil in iunie. Se spune ca amenda este atat de mare fiindca abuzul de pozitie dominanta a durat multi ani si companiile rivale au fost tot mai defavorizate in rezultatele de cautare Google. In plus, Comisia Europeana vrea sa dea un exemplu, mai ales ca sursele spun ca Google a tras de timp cat de mult a putut.