​Facebook isi extinde operatiunile in domeniul realitatii virtuale si in Europa, la Londra existand o echipa care lucreaza pentru Oculus. Angajarile au inceput de mai bine de sase luni si continua, compania condusa de Mark Zuckerberg avand asteptari uriase, convingerea fiind ca realitatea virtuala este umatoarea platforma care se va preta cel mai bine comunicarii. Oculus a fost preluata de Facebook in 2014, pentru doua miliarde dolari, iar dispozitivul de realitate virtuala Oculus Rift a fost lansat in aceasta primavara.

Oculus Rift si accesoriileFoto: Oculus VR

Facebook are o baza europeana pentru echipa de realitate virtuala Oculus, creand in o echipa de specialisti la Londra, metropola care este deja o baza importanta pentru operatiunile Facebook din afara Statelor Unite, scrie The Telegraph. Facebook a preluat anul trecut si un startup britanic de realitate virtuala, Surreal Vision, echipa fiind mutata la sediul Oculus din SUA.

Echipa Facebook din Londra este condusa de Mike LeBeau, un fost director Google care a pus bazele diviziei de cautare prin comenzi vocale si care a parasit Google in ianuarie, pentru a veni la Facebook.

Dintre expertii angajati la Londra, 12 au profil pe Linkedin, iar opt dintre acestia au fost angajati in ultimul semestru. Anunturile de angajare arata ca inca se mai cauta specialisti.

Facebook, Google si Sony sunt companiile care mizeaza cel mai mut pe realitatea virtuala si lanseaza dispozitive speciale care sa-i "transporte" pe useri in lumi virtuale. Se zvoneste ca si Apple va intra in joc, insa nu se stie cand si cu ce.

Mark Zuckerberg s-a aratat extrem de incantat de viitorul realitatii virtuale si a spus in mai multe randuri ca aceasta este tehnologia viitorului si ca prin intermediul ei, oameni despartiti de mii de kilometri se vor simti ca si cand ar fi fata in fata.

Pentru inceput tehnologia se adreseaza mai ales fanilor jocurilor video, insa cand calitatea imagini va fi mai buna, ar putea schimba domenii precum educatia, retailul si recreerea.