Numele de useri si parolele pentru 32,9 milioane de conturi de Twitter au fost puse la vanzare de hackeri din Rusia, pretul fiind de zece bitcoini (5.800 dolari), scrie Telegraph. Twitter spune ca nu are cunostiinta sa fi fost atacata, dar adauga ca va investiga daca incidentul are lagatura cu uriasele brese aparute la Linkedin si MySpace. Sunt voci din industrie care se indoiesc ca informatia legata de cele 33 de milioane de conturi este adevarata, scrie BBC.

Foto:

Informatia a aparut pe blogul unei companii numite Leaked Source care spune ca lista contine date despre 32,88 milioane de conturi. Lista a fost pusa pe internet de un hacker rus care-si spune Tessa88.

Cei de la Twitter spun ca nu au cunostiinta de vreun atac, insa vor investiga pentru a vedea daca informatiile nu au ajuns la hackeri pornind de la atacurile asupra retelelor Linkedin si MySpace. Cum multi folosesc aceleasi conturi si parole pe mai multe retele, aflarea parolei de pe Linkedin sau MySpace poate duce la aflarea parolei de pe Twitter.

Richard Parris, sef al companiei de securitate informatica Interceded, spune ca trebuie gasite metode mai sigure de autentificare pe retelele sociale, fiindca parolele sunt invechite. In conditiile in care aceste retele detin o multime de date sensibile, parolele nu mai sunt suficiente si nici sigure.

Troy Hunt, expert in securitate informatica citat de BBC, spune ca doar fiindca in ultimul timp au aparut atat de multe informatii despre atacuri informatice, nu ar trebui sa presupunem ca orice noi informatii sunt autentice.