​Symantec, compania cunoscuta pentru Norton Antivirus, a anuntat o achizitie record, urmand sa plateasca 4,65 miliarde dolari pentru Blue Coat, companie care ii va creste ponderea in segmentul solutiilor de securitate pentru companii, scrie Reuters. Blue Coat a fost infiintata acum 20 de ani si are sediul in Sunnyvale, California.

Logo SymantecFoto: Symantec

Symantec a vandut cu peste 7 miliarde dolari divizia Veritas si urmareste de cativa ani evolutia Blue Coat, iar acum a venit momentul ofertei. Blue Coat furnizeaza solutii de securitate pentru companii, segment in care Symantec vrea sa isi mareasca puternic cota de piata. Se estimeaza ca tranzactia va fi parafata in al treilea trimestru.

Cumparand Blue Coat, Symantec va ajunge sa obtina 62% din venituri din solutiile de securitate pentru mediul enterprise, noua entitate putand concura mult mai bine cu jucatori precum Palo Alto Networks, FireEye si Check Point Software.

CEO-ul Blue Coat, Greg Clark, va deveni CEO al Symantec, companie al carui sef, Michael Brown, a plecat in aprilie, dupa rezultate financiare dezamagitoare.

Symantec ar fi vrut sa cumpere FireEye, insa discutiile au esuat, spuneau surse citate de Bloomberg. Motivul ar fi fost faptul ca perspectivelele financiare ale FireEye nu ar fi fost prea incurajatoare.