​Apple a anuntat luni cele mai mari schimbari din istoria asistentului Siri lansat in 2011, acum fiind deschis si dezvoltatorilor pentru diverse aplicatii. Cu Siri utilizatorii vor putea trimite un mesaj pe Whatsapp sau vor putea comanda un Uber, iar asistentul vocal va fi disponibil si pe Mac-uri. Impresia generala era ca Siri a evoluat foarte putin in ultimii ani, in timp ce asistentii vocali de la Google, Microsoft si Amazon au progresat mult.

Siri devine mai desteptFoto: Captura YouTube

Anuntul a fost facut la conferinta anuala a dezvoltatorilor, Apple precizand ca schimbarile vor fi disponibile in cateva luni, la lansarea sistemului iOS10.

Siri va fi disponibil si pe Mac-uri, utilizatorii putand face cautari vocale pe internet sau in randul fisierelor de pe terminal. Tot pe Mac vor putea fi facute cautari in harti, vor putea fi redate melodii sau adaugate evenimente in calendar.

Deschiderea Siri catre alte aplicatii era extrem de asteptata in contextul in care concurenta este tot mai mare in domeniu.

Asistentii vocali devin tot mai performanti, raspund la comenzi tot mai sofisticate si tendinta este sa faci cu ajutorul vocii cat mai multe operatiuni, datorita inteligentei artificiale.

In plus, Apple arata, prin anuntul legat de Siri, ca nu va ramane in urma Google si Facebook la capitolul inteligenta artificiala, este de parere un analist citat de AFP.

Siri s-a imbunatatit in ultimii ani in sensul ca intelege mult mai bine ce spune utilizatorul, dar per total nu a devenit cu mult mai folositor ca numar de activitati pe care le putea face.