Intre 17 si 19 iunie, Garage48 aduce la TechHub Bucharest un hackathon de 48 ore pe parcursul caruia vor fi create solutii de digitalizare a guvernantei Romaniei. Evenimentul reuneste programatori, designeri, oameni de marketing, antreprenori si experti din sectorul public care isi vor transforma ideile in prototipuri functionale. Participarea la eveniment este gratuita, iar aplicatiile sunt deschise pe site-ul evenimentului.

Antreprenorii, programatorii si reprezentantii sectorului public care isi doresc digitalizarea Guvernantei Romaniei si inovarea tehnologiilor actuale sunt invitati sa participe la hackathonul Garage48, sustinut de Microsoft si gazduit de TechHub Bucharest. Scopul evenimentului este sa creeze aplicatii si servicii care, odata implementate, pot imbunatati modul in care functioneaza sectorul public. Toti participantii la eveniment vor avea la dispozitie 90 de secunde pentru a-si prezenta produsul sau serviciul la care se gandesc, dupa care vor alege ideea in care cred cel mai mult si vor construi echipe complete, formate din oameni tehnici, designeri, specialisti in marketing si manageri de proiect. 10 pana la 14 idei vor fi transformate in prototipuri functionale pe parcursul hackathonului de 48 de ore.

Pe langa premiile oferite de organizatori si un mediu de lucru care stimuleaza inovatia, participantii vor lucra sub atenta indrumare a mentorilor internationali cu experienta, care le vor oferi feedback si sprijin in dezvoltarea ideilor initiale.

Printre acestia se numara: - Andres Susi, antreprenor in tehnologie si investitor; Priiit Salumaa, cofondator Mooncascade & Garage48; - Krists Avots, Director Business Development @Lattelecom; Helen Kokk, expert UI/UX; Margus Simson, CEO & E-Services Expert @ Ziraff; Radu Stefan, Technical Evangelist @ Microsoft; Sorin Peste, Technical Evangelist @ Microsoft; Denis Chiurtu, Startups & Academic Evangelist @ Microsoft. . Participarea la eveniment este gratuita, iar aplicatiile sunt deschise online la http://garage48.org/events/garage48-bucharest- 2016.

Mai multe detalii despre mentori si agenda evenimentului sunt disponibile pe site-ul Garage48 Hackathon