Spre surprinderea celor care apreciaza designul produselor Apple, distributia iPhone 6 si iPhone 6 Plus in China este pusa in pericol pentru ca s-ar putea ca gigantul sa se fi inspirat de la localnici, scrie Playtech.

La prima vedere, ar putea parea o gluma proasta, menita sa genereze dezbaterii agresive intre fanii Samsung si cei care considera iDevice-urile ca fiind niste aparate cu un design original. Din pacate, problema este una cat se poate de reala, iar Apple risca sa piarda o suma semnificativa de bani intr-una dintre cele mai profitabile piete de mobile de pe intregul mapamond.

Per ansamblu, orice producator occidental intampina dificultati majore in a-si comercializa telefoanele in China si alte teritorii orientale, in care concurenta oricum este foarte mare in piata. Respectivul grad de dificultate a atins insa un alt nivel in cazul celor de la Apple.

Drama gigantului din Cupertino a inceput in luna aprilie a acestui an, cand autoritatile chineze, din motive ce aveau aproape sigur legatura doar cu cenzura comunista, au interzis prezenta in tara a magazinelor virtuale iTunes Movies si iBooks Store. Din pacate, de cateva saptamani continua cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

O companie despre care s-ar putea sa nu fi auzit niciodata, 100+ comercializeaza in China telefonul 100C. Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus, atasata acestui material, respectivul dispozitiv este destul de similar cu iPhone 6, dar am exagera sa spunem ca cele doua sunt clonate. Aceasta particularitatea conteaza insa mai putin, iar Biroul pentru protejarea Proprietatilor Intelectuale de la Beijing a decis ca Apple, din cauza similaritatilor dintre iPhone 6, respectiv iPhone 6 Plus si 100+ 100C, ar trebui sa nu mai comercializeze acele gadgeturi in teritoriu.

Argumentul pentru acea decizie a fost ca posibilii clienti nu ar putea sa observere diferentele infime dintre creatiile Apple si telefoanele chinezesti. Momentan, Apple mai vinde smartphone-uri iPhone 6 si iPhone 6 Plus in China, dar doar cat se dezbate apelul la decizia Beijing Intellectual Property Office. In cazul in care va pierde, incasarile companiei lui Tim Cook in teritoriu vor scadea semnificativ.