Microsoft Romania anunta numirea Gabrielei Matei in functia de General Manager incepand cu 1 iulie 2016. Ea il va inlocui pe Kostas Loukas, care preia un nou rol in cadrul organizatiei Microsoft din Europa Centrala si de Est (CEE). Gabriela Matei a lucrat 15 ani la Vodafone.

Gabriela MateiFoto: Microsoft

In noua sa functie, Gabriela va raporta Presedintelui Microsoft CEE, fiind totodata membru al Board-ului Executiv al Europei Centrale si de Est.

Incepand din ianuarie 2014, Gabriela a condus operatiunile Microsoft Romania pentru segmentul firmelor mici si mijlocii, precum si ecosistemul de parteneri prin care Microsoft isi valorifica oferta pe piata locala, ecosistem care inglobeaza in prezent peste 1700 de parteneri activi.

Intre anii 2012 si 2014, in calitate de Cloud Director, a pus la punct si a implementat strategia de cloud a Microsoft Romania.

in piata locala. Inainte de a se alatura Microsoft Romania, Gabriela a lucrat pentru Vodafone Romania peste 15 ani, unde a avansat pana la functia de Chief Commercial Officer, Enterprise Unit, fiind membru al Board-ului Vodafone Romania. Gabriela Matei este absolventa a Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Gabriela Matei preia functia de la Kostas Loukas, care a condus Microsoft Romania in ultimii trei ani. In mandatul sau Microsoft Romania a cunoscut o crestere de 22%, mult peste ratele de crestere ale pietei, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la aceasta crestere.

Mai important, veniturile generate de Cloud s-au triplat, iar contributia acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la cateva procente la 30%.

Incepand cu 1 iulie, Kostas Loukas va prelua rolul de General Manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrala si de Est.