Pokemon Go, jocul care s-a dovedit a fi un succes urias, este lansat oficial in cinci tari, insa creatorii sai promit ca in curand va fi disponibil in 200 de tari si teritorii. Romanii il pot descarca de pe site-uri precum APK Mirror si pokemonii au aparut prin orase, crescand si numarul locurilor unde monstruletii pot fi pusi la lupta.

Pokemon GoFoto: Hotnews

Pokemon Go este oficial disponibil pe iOS si Android in Australia, SUA, Noua Zeelanda, Franta si Germania, insa cei de la firma Niantic care a dezvoltat impreuna cu Nintendo aplicatia spun ca "relativ curand" jocul va fi disponibil in toate tarile lumii.

Compania nu a spus cand va fi Pokemon Go disponibil in toata lumea, insa vor urma investitii in servere si se va lucra la capitolul harti pentru ca jocul sa vina cu experienta cat mai reusita.

Marea miza comerciala tine de faptul ca pokemonii vor fi plasati mai aproape de anumite magazine, baruri sau restaurante care vor fi dispuse sa plateasca pentru asta si sa devina puncte de interes. Dezvoltatorii castiga bani de la acele firme care, la randul lor, vor avea mai multi clienti care vin sa vaneze pokemoni

Actiunile Nintendo au crescut cu peste 90% intr-o saptamana si compania si-a crescut cu 17 miliarde valoarea de piata. Mai complicata va fi lansarea in China unde regulile sunt mai stricte. Va urma lansarea in Japonia, tara de origine a Nintendo, dar si in Coreea de Sud, a patra cea mai mare tara pentru industria jocurilor video.