Pokemon Go poate fi descarcat oficial si in Romania pentru iPhone si Android, compania Niantic anuntand in week-end lansarea jocului in 26 de tari. Tot mai multi oameni colecteaza monstruleti pe strazile oraselor, insa nemultumirile au fost uriase si multi au dat nota minima aplicatiei. Oamenii se plang ca nu e detectat semnalul GPS si ca jocul se blocheaza des. In plus, in week-end serverele au picat si din cauza unui atac informatic.

Pokemon Go pe iOS si AndroidFoto: Hotnews

Nebunia Pokemon Go continua. Dupa ce in ultimele zile jocul a putut fi descarcat de pe site-urile alternative, acum este oficial pe magazinele de aplicatii App Store si Google Play. Va creste numarul celor care se vor plimba haotic pe strazi, culegand "pocket balls" si colectand diversii monstruleti, fie ca este vorba de Ratatta, Zubat sau Charmander.

Jocul ocupa aproape 60 MB pe Google Play si peste 160 MB pe App Store, iar notele date de cei care l-au descarcat nu sunt grozave. De exemplu pe App Store Pokemon Go are trei din cinci stele, iar pe Google Play media este de 3,9.

Sunt destui cei care dau maximul de cinci stele si spun ca jocul i-a cucerit, insa chiar si mai multi au dat nota minima, invocand diverse motive. Cel mai adesea jocul se blocheaza si serverele nu raspund, telefonul nu prinde semnal GPS sau nu sunt destui pokemoni in anumite zone. Dupa cat de mult s-a vorbit despre joc, nu este de mirare ca cei care l-au descarcat aveau asteptari mari si au fost rapid dezamagiti.

Jocul Pokemon Go s-a lansat pe 6 iulie pe iOs si Android, iar numarul de descarcari in SUA, Australia si Noua Zeelanda a depasit toate asteptarile. Acum jocul este disponibil oficial in peste 30 de tari.

In week-end serverele din diverse locuri ale lumii s-au blocat, enervandu-i pe jucatori. Mai ales dupa lansarea in tarile europene jocul a fost aproape imposibil de jucat din cauza numarului mare de useri curiosi sa instaleze jocul. In plus, un grup de hackeri care-si spun PoodleCorp au revendicat un atac asupra serverelor companiei.

La fel ca in SUA, si in Europa au aparut stiri despre oameni atrasi in zone izolate printr-o optiune din joc si apoi jefuiti. S-a intamplat in Marea Britanie unde infractori au furat telefoanele a trei tineri.

Se inmultesc si avertismentele date de autoritati in tot mai multe orase unde numarul de jucatori creste. Oamenii sunt sfatuiti calduros sa se uite in jurul lor cand merg pe strada si joaca Pokemon Go, fiindca altfel se pot intampla accidente.

Jocul are succes urias fiindca a fost bine gandit sa raspunda la preferintele celor care stau toata ziua cu "nasul" in smartphone". Hartile virtuale sunt combinate cu lumea reala si oamenii pot vedea micii monstruleti suprapusi peste lumea reala. Cand te apropii de un pokemon camera telefonului se deschide si vezi micul monstru pe ecranul telefonului suprapus peste lucrurile din lumea reala. Evident ca ii poti face si poze pe care apoi le poti distribui. Jocul a creat dependenta si foarte multi au "butonat" ore in sir nauci pe strazile oraselor.