​Microsoft anunta in vara lui 2015 un obiectiv indraznet: pana la mijloc de 2018 sistemul de operare ar trebui sa ruleze pw un miliard de terminale, de la PC-uri, smartphone-uri si console de jocuri, pana la dispozitive de realitate augmentata. Insa tinta nu va fi atinsa atunci din cauza vanzarilor slabe de smartphone-uri cu Windows. Compania se arata insa incantata de cum merge Windows 10 si de faptul ca se gaseste pe 350 milioane de dispozitive.

Windows 10Foto: blogs.windows.com

Windows 10 a fost lansat in iulie 2015, iar pe 19 iulie se incheie perioada de update gratuit. Compania spera initial ca pana la jumatatea lui 2018 sistemul se va regasi pe un miliard de dispozitive, insa Microsoft a facut concedieri serioase la divizia de smartphone-uri si a inchis unitatea din Finlanda.

Initial prognoza era ca anual sa se vanda 50 dr milioane de telefoane cu Windows, insa compania are sub 1% din piata mondiala a smartphone-urilor.

Windows 10 a fost gandit ca fiind o platforma unificatoare, un sistem care sa poata fi instalat pe cele mai diverse dispozitive, de la PC la smartphone si de la laptop pana la ochelari de realitate augmentata.

Windows 10 a fost bine primit si review-urile au fost pozitive, insa Microsoft a fost criticata intens pentru modalitatile destul de agresive in care incearca sa determine userii sa instaleze Windows 10.

Microsoft se arata incantata de primul an de Windows 10 si mai ales de feed-back-ul primit de la clienti.

Surse: BBC, ZDNet