Un hacker sustine ca detine date de autentificare pentru 200 de milioane de conturi de Yahoo, el punand aceste date la vanzare pe darknet (internetul "intunecat"), pentru trei bitcoini, adica 1.800 de dolari. Hackerul sustine ca datele au fost obtinute de un grup rus care a mai vandut datele unor conturi LinkedIn, Tumblr si MySpace, scrie PC World.

Pagina de Sign Up la YahooFoto: Yahoo!

Cel mai probabil datele de autentificare sunt din 2012, deci o parte dintre ele s-ar putea sa nu mai fie valabile, mai ales ca numarul celor care folosesc serviciile Yahoo a scazut si multi si-au schimbat parolele. In 2012 Yahoo anunta ca a fost victima unui atac, insa sustinea ca doar 450.000 de conturi au fost compromise.

Hackerul care isi spune Peace_of_mind a publicat mostre ce contin user-ul si parola. Unii cercetatori de securitate informatica spun ca un hacker rus sub pseudonimul "the Collector" ar avea la vanzare zeci de milioane de date de autentificare pentru conturi Yahoo, Gmail si Hotmail.

Hackerii rusi sunt celebri pentru eficienta lor cand vine vorba de a face bani de pe urma atacurilor.

Datele sunt la vanzare pe darknet ("internetul intunecat"), reteaua suprapusa internetului standard ce poate fi accesata cu software special, configuratii si autorizatii, prin protocoale diferite de cele standard.