Armata israeliana a anuntat ca din ratiuni de securitate in niciuna din bazele sale nu poate fi jucat popularul joc Pokemon Go, scrie UPI.com.

Divizia pentru Securitatea Informatiei din cadrul Armatei israeliene a anuntat ca nu permite ca acest joc sa poata fi rulat in interiorul facilitatilor sale militare din cauza utilizarii camerei video a telefonului mobil si a functiilor de geolocatie de care dispun telefoanele moderne. Aceste informatii ar putea fi exploatate de elemente ostile. De asemenea, oficiali militari israelieni s-au aratat ingrijorati de acele aplicatii mobile care arata similar jocului Pokemon Go dar care sunt create pentru colectarea datelor.

''Jocul este o sursa pentru strangerea informatiilor'', a indicat departamentul intr-o nota de avertizare transmisa soldatilor si ofiterilor, atentionand foarte clar ca ''jocul nu poate fi jucat intr-o baza a armatei''.

De asemenea Armata israeliana le-a interzis soldatilor activi sa dezvaluie pe retelele de socializare ca se afla in serviciul armatei. Anterior, Marina militara israeliana a postat o fotografie pe Facebook in care un militar aflat in timpul serviciului era infatisat tinand Pokeball si confruntandu-se cu un Gyarados, un foarte puternic Pokemon de apa. Alaturi de aceasta fotografie se afla mesajul: ''Pokemon pe care doar noi putem sa il prindem''.