​Apple se alatura grupului de mari companii de tehnologie care ofera recompense importante celor care gasesc si raporteaza vulnerabilitati grave de securitate informatica. Companiile se bazeaza tot mai mult pe hackeri de buna credinta care semnaleaza diverse probleme, in conditiile in care o bresa de securitate informatica ce nu este descoperita poata fi exploatata de infractori cu consecinte extrem de grave pentru companie.

HotNews.roFoto: Hotnews

In functie de cat de complexa este problema raportata, hackerii pot fi recompensati de la cateva zeci de mii de dolari, pana la 200.000 dolari, spun cei de la Apple. Pentru inceput vor fi invitati cativa cercetatori sa participe, insa oricine descopera o vulnerabilitate este incurajat sa participe.

Maximul de 200.000 de dolari este mai mare decat suma oferita de alte companii mari de tehnologie la care valoarea maxima este in general pe la 100.000 dolari.

Oficialii Apple spun ca au primit feedback legat de diversele vulnerabilitati care sunt tot mai greu de descoperit, astfel ca un program precum Apple Security Bounty este foarte util.

In marele scandal al telefonului iPhone pe care FBI il voia deblocat, agentia americana ar fi apelat la hackeri, platind peste un milion de dolari pentru deblocare.