Piata imprimantelor ce creeaza obiecte tridimensionale se va situa in jurul a 15,9 miliarde dolari in acest an, insa va creste puternic si va trece de 35 miliarde dolari in 2020, arata estimarile companiei de cercetare IDC. Aceste imprimante se ieftinesc, vor fi folosite in tot mai mule domenii si de tot mai multe firme ce descopera ca datorita lor prototipurile se construiesc mai rapid si mai ieftin.

Imprimanta 3DFoto: lulzbot.com

Din totalul pietei, achizitia de imprimante 3D si de materiale reprezinta jumatate, insa va creste puternic ponderea software-ului necesar construirii diverselor obiecte. Serviciile vor deveni tot mai importante, mai ales fiindca va fi nevoie de executarea unor lucruri personalizate.

Domeniile care genereaza cele mai mari venituri in 2016 pentru imprimantele 3D sunt designul auto si domeniul aerospatial, cresteri puternice avand domeniul dentar si alte ramuri legate de sanatate.

IDC spune ca piata va ajunge la 35,4 miliarde dolari in 2020 si pe fondul cresterii numarului de producatori de imprimante peste tot in lume. Multe companii isi pot reduce ciclul de productie si isi pot micsoara cheltuielile cu construirea diverselor componente, astfel ca vor apela la "3D printing".