Google lanseaza oficial aplicatia de chat video Duo pe care o anunta acum cateva luni, compania avand insa in fata concurenti puternici cu multe milioane de utilizatori. Duo va fi lansata mai intai in SUA si apoi in restul lumii in zilele urmatoare, utilizatorii romani putand de exemplu sa se pre-inregistreze pe magazinul Google Play unde Duo va putea fi descarcata in curand. Aplicatia va putea fi instalata si pe telefoanele Apple si utilizatorii nu trebuie sa aiba cont Google.

Google DuoFoto: Google Play

Google promite ca aplicatia Duo va fi usor de folosit si spera la un numar mare de instalari. O trasatura care o diferentiaza fata de alte aplicatii se numeste Knock Knock si se refera la faptul ca cel care este sunat il vede inainte de a raspunde pe cel care a initiat convorbirea, putand decide daca vrea sa raspunda.

Aplicatia a fost anuntata pentru prima oara in mai si va fi disponibila atat pe Android, cat si pe iOS. Userii nu trebuie sa aiba cont Google, de baza fiind numarul de telefon.

Google spune ca toate convorbirile sunt criptate si ca rezolutia variaza in functie de calitatea conexiunilor la internet.

Concurentii existenti sunt foarte puternici: FaceTime de la Apple, Skype a Microsoft si Facebook Messenger au sute de milioane de utilizatori si sunt apreciate.

Google are aplicatia Hangouts care insa nu a avut foarte mare succes si a fost pozitionata ca aplicatie pentru convorbiri profesionale.