Apple a promis, prin vocea CEO-ului Tim Cook, ca pana la final de an va deschide un centru de cercetare-dezvoltare in China, tara in care gigantul american are 9.000 de angajati, dar si unde o parte dintre serviciile sale sunt blocate, scrie Reuters. Vanzarile companiei in China au scazut cu peste 30% trimestrul trecut.

Un magazin AppleFoto: Hotnews

China este o piata esentiala pentru Apple, insa si extrem de complicata. Magazinele online de carti si muzica au fost inchise, vanzarile de iPhone au scazut puternic si autoritatile vor sa impuna companiei reguli de cyber-securitate mai dure.

In acest context, Tim Cook s-a intalnit cu inalti oficiali chinezi, iar in timpul unei intrevederi cu vicepremierul Zhang Gaoli a anuntat ca pana la final de an va fi deschis primul centru de R&D al gigantului american in China. Apple are 9.000 de angajati in cea mai populata tara din lume, jumatate lucrand in cele 42 de magazine.

Apple s-a concentrat pe China in ultima vreme, acum trei luni anuntand ca investeste un miliard de dolari in aplicatia de ride-sharing Didi Chuxing (cea care foarte recent a fuzionat cu Uber in China).

Apple a vandut in valoare de 40 miliarde dolari in China in primele trei trimestre ale anului fiscal.