​Twitter a anuntat ca in ultimele sase luni a suspendat 235.000 de conturi care au fost implicat in vreun fel in promovarea activitatilor teroriste. Dupa ultimele atentate, reteaua sociala si-a intensificat activitatile de blocare si suspendare a acestui tip de conturi, insa Twitter avertizeaza ca nu exista un "algoritm magic" care sa identifice pe internet continutul ce promoveaza terorismul.

Twitter are 313 milioane de utilizatori si a fost in trecut criticata pentru faptul ca adeptii Statului Islamic aveau o activitate intensa in retea si atrageau adepti. In acest context compania americana a fost pusa la zid pe motiv ca nu face destul pentru a lupta contra teroristilor, iar Twitter s-a conformat.

Twitter a suspendat in ultimul trimestru din 2015 un numar de 125.000 de conturi care promovau terorismul, iar in prima jumatate din 2016 s-a ajuns la 235.000, reteaua dedicand resurse mai multe si folosind mecanisme mai sofisticate pentru a-i depista pe cei care sunt de partea teroristilor.