Uber a anuntat ca tarifele serviciului UberX in Bucuresti scad cu aproximativ 10%, pana la 1,3 lei/km, in timp ce la UberSELECT, serviciul premium, tarfiele scad cu 30%. In plus, pentru UberX sunt acceptate acum si masini de pana la 15 ani vechime, nu doar de maxim 10 ani. In urmatoarea perioada, Uber va oferi venituri garantate soferilor parteneri, pentru a se asigura ca tranzitia nu este resimtita pe termen scurt.

UberFoto: Uber

Uber s-a lansat in Bucuresti in februarie 2015, iar serviciul UberX avea tarif de 1,39 lei/km (la care se adauga tarif de pornire si un anumit tarif/minut) In decembrie tarifele au crescut cu 20%, pana la 1,65 lei/km, iar in aprilie s-a aplicat o ieftinire, pana la 1,45 lei/km. Acum, Uber anunta o noua ieftinire.

Noile tarife uberX

Tarif de baza: 1,3 Lei/ Tarif pe km: 1,3 Lei / Tarif pe minut: 0,22 Lei

Tarif minim 8 lei/ Taxa de anulare dupa 5 minute: 6 lei

Pretul unei curse de la Gara de Nord pana in complexul studentesc Regie va fi de aproximativ 8 lei, in conditii de trafic normal, spune compania.

Uber spune ca dupa ultima reducere a tarifelor din aprilie, veniturile medii orare ale partenerilor au crescut cu 12% in prima luna de la scadere. Atunci cand tarifele scad, creste utilizarea serviciului, iar partenerii Uber castiga mai mult.

Uber mai anunta un lucru: criteriile de acces pe platforma pentru parteneri au fost modificate, pentru a permite mai multor soferi sa conduca cu Uber, pentru a creste disponibilitatea serviciului si pentru a valorifica un numar cat mai mare de masini.

"Noul uberX devine una din cele mai ieftine optiuni de a te deplasa prin Bucuresti. Pe platforma sunt acceptate masini in stare buna de pana la 15 ani vechime, fata de 10 ani initial - masura vine in contextul in care parcul auto din Romania are numeroase autoturisme mai vechi de 10 ani in stare foarte buna, care, acum, pot fi valorificate mai eficient pe platforma Uber. Cei care vor alege uberX, vor putea calatoricu masini ca Dacia Logan, Peugeot 207, Skoda Fabia, Volkswagen Polo sau Renault Clio", spune compania.

Compania scade cu 30% preturile pentru serviciul premium UberSELECT care a fost lansat in noiembrie anul trecut cu un tarif de baza de 2,25 lei/km.

Noile tarife UberSELECT

Tarif de baza 1,65 Lei/ Tarif pe km: 1,65 Lei / Tarif pe minut: 0,28 Lei

Tarif minim 10 lei/ Taxa de anulare dupa 5 minute: 8 lei

Noul UberSELECT va avea masini de pana la 10 ani vechime si va include mai multe modele, precum Audi A3, Citroen C4, Dacia Duster sau Ford Focus.

Cu noile tarife, o cursa de la Piata Victoriei pana la Palatul Parlamentului va fi de aproximativ 11 lei, in conditii de trafic normal.

"Aceste schimbari au un obiectiv clar: sa deschida platforma Uber unui public cat mai mare. Noile tarife permit si mai multor oameni sa apese un buton si sa solicite o cursa ieftina - ne asteptam ca solicitarea pentru serviciu sa creasca considerabil in urmatoarele luni, ceea ce va insemna si venituri crescute pentru parteneri. Totodata, schimbam criteriile de acces pe platforma astfel incat mai multi soferi sa poata castiga un venit conducand propria masina" a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber Romania

In urmatoarea perioada, Uber va oferi venituri garantate soferilor parteneri, pentru a se asigura ca tranzitia nu este resimtita pe termen scurt. Pe termen mediu si lung, aceste schimbari duc la o crestere a veniturilor soferilor parteneri - atunci cand tarifele scad, mai multi oameni incep sa foloseasca serviciul.