Samsung a anuntat la targul de tehnologie IFA Berlin cea de-a treia generatie a ceasului Gear S, modelul urmaand a fi disponibil din octombrie in doua versiuni: frontier si classic. La noul S3 va exista si o varianta cu 3G/LTE, iar ecranul ceasului este mai mare: 46 mm, fata de 42 mm la Gear S2. Ceasul dispune de barometru si GPS sii are memorie interna de 4 GB .

Samsung Gear S3 classicFoto: Samsung

"Samsung Gear S3 este disponibil in doua versiuni: frontier si classic. Frontier este gandit pentru activitatile in aer liber si integreaza functii utile intr-un design compact. (...) Gear S3 classic are un design minimalist si elegant, similar cu modelele iconice. Modelul classic a fost dezvoltat cu o deosebita atentie la detalii, marimea si forma fiind alese pentru a oferi aceeasi experienta ca un ceas de lux", spune compania.

Versiunea Gear S3 frontier are 62 de grame fara bratara, iar classic are 57 de grame. Ecranul circular este de 1,3 inci 360x360 pixeli ai are functia Always On pentru a afisa mereu ora, precum la un ceas traditional. Compania spune ca s-a consultat cu ceaasornicari de top pentru a crea designul lui Gear S3.

Procesorul este dual core 1.0 GHz, sistemul de operare este Tizen, iar varianta frontier are 3G/LTE, in timp ce ambele versiuni au WiFi, Bluetooth, NFC si GPS.

Bateria este de 380 mAh, ceea ce ii da ceasului o autonomie de trei zile.

Gear S3 este compatibil cu bratarile de ceas de 22mm.

Gear S3 este rezistent la apa si praf, avand certificare IP68, pentru ca utilizatorii sa il poata folosi indiferent de conditiile meteorologice. S3 dispune de Corning Gorilla Glass SR+, o tehnologie introdusa pentru prima data pe seria Gear, creata special pentru dispozitvele mobile, pentru a le oferi un display mai rezistent, spune compania.

Cadranul rotativ al lui Gear S3 a fost imbunatatit, adaugandu-i-se mai multe functii. Utilizatorii pot raspunde sau respinge un apel sau amana alarma de dimineata, fara a atinge ecranul smartwatch-ului. In plus, scriind pe display, mesajele vor fi automat convertite in text. Utilizatorii pot crea scurte memo-uri si liste, prin aplicatia Reminders.

Functia GPS integrata le permite utilizatorilor sa isi monitorizeze activitatile de fitness, iar senzorii aditionali masoara altitudinea, presiunea atmosferica si schimbarile bruste de vreme, precum si distanta parcursa si viteza.

Utilizatorii Gear S3 din anumite regiuni isi pot folosi smartwatch-ul pentru a realiza plati mobile prin Samsung Pay pentru Gear S3.