Sony a prezentat la targul IFA Berlin o versiune foarte speciala de Walkman placat cu aur ce costa 3.200 de dolari si are o calitate extraordinara a sunetului. Sony a reinviat brandul Walkman acum doi ani cu un terminal de 1.000 de dolari si acum merge si mai departe. Modelul placat cu aur nu este insa doar scump, ci si foarte putin practic din cauza ca are aproape jumatate de kilogram.

Walkman-ul de 3.200 de dolariFoto: Sony

Modelul numit NW-WM1Z este incastrat intr-o carcasa rezistenta, realizata din cupru fara oxigen si placata cu aur. Utilizat pe scara larga in productia de instrumente, cuprul confera playerului un sunet unic si natural. Conductivitatea si duritatea reprezinta atuurile acestui material, spune compania.

Modelul are sunet de inalta rezolutie, iar review-urile presei internationale au fost laudative la acest capitol. Tehnologia folosita reduce distorsiunea si zgomotele si nu se mai pierde nimic din calitatea sunetului. "Aparatul NW-WM1Z accepta fisierele DSD (Direct Stream Digital) native, ale caror sursa se regaseste in primele etape ale procesului de productie. Astfel, aceste fisiere pastreaza toate detaliile autentice ale inregistrarii originale", spun cei de la Sony.

Modelul cantareste 454 de grame si are 256 GB stocare,

Dispune de ecran tactil TFT, 4 inci, 854 x 480 (FWVGA).

Tot la IFA Berlin, Sony a prezentat si un model de casti care costa 2.300 dolari.